Jadłospis
PONIEDZIAŁEK 21-04-2025 |
|
ŚNIADANIE |
PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY. |
OBIAD |
PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY. |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY. |
WTOREK 22-04-2025 |
|
ŚNIADANIE
|
Kawa Inka (żyto, jęczmień) /gluten/ z mlekiem 2%, chleb pszenno-żytni( gluten) z masłem(mleko),, szynka wp, pomidor. |
OBIAD |
Zupa ogórkowa z ryżem białym /ogórki kiszone, ryż biały/ gluten/,, udziec z indyka, wywar warzywny - w tym marchew, seler, masło, śmietana 12%/ mleko/, natka, sól, liść laur., ziele ang/ Makaron wstążki z serem białym/ makaron lubella(pszenica, jaja)/ gluten/, ser biały/ mleko/, masło// mleko/, kompot wieloowocowy, winogrona. |
PODWIECZOREK |
Chleb pszenno-żytni( gluten) z masłem( mleko), szynka wp, papryka świeża, herbata z cytryną. |
ŚRODA 23-04-2025 |
|
ŚNIADANIE |
Kakao nat. z mlekiem 2%,( mleko) , weka pszenna/ pszenica/( gluten) z masłem(mleko),i pastą z serka białego( mleko) z rzodkiewką i ze szczypiorkiem. |
OBIAD |
Zupa brokułowa z makaronem łezka / jaja, mąka( gluten) / brokuły, śmietana 12%(mleko), marchew, pietruszka, seler, natka, koperek, sól/. Sznycelek wp pieczony/szynka wp.b/k, cebula, czosnek, sól, pieprz, jaja, bułka tarta pszenna( gluten), olej kujawski/, ziemniaki, mizeria/ogórek zielony, smietana12%( mleko), sok z cytryny, sól/, kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Weka pszenna/ pszenica/( gluten) z masłem(mleko), serek homogenizowany o smaku waniliowym/ mleko/, herbata lipton z cytryną, owoc. |
CZWARTEK 24-04-2025 |
|
ŚNIADANIE |
Kawa Inka (żyto, jęczmień( gluten) z mlekiem 2%,( mleko) chleb pszenno-żytni( gluten) z masłem( mleko), szynka wp., ogórek kiszony. |
OBIAD |
Zupa grochu łuskanego z grzanką/ weka pszenna ( pszenica/ gluten/) /kiełbasa, groch łuskany / gluten/, śmietana 12%,/ mleko/ marchew, pietruszka, , seler natka, sól, ziele ang., liść laur., majeranek, pieprz / Kluski śląskie z sosem pieczarkowym / mąka pszenna/ gluten/, jaja ,ziemniaki, pieczarki, śmietana 12%/ mleko/ cebula, masło/ mleko//, kompot wieloowocowy, owoc. |
PODWIECZOREK |
Chleb pszenno-żytni( gluten) z masłem( mleko), szynka wp, rzodkiewka, herbata z cytryną. |
PIĄTEK 25-04-2025 |
|
ŚNIADANIE |
Kakao nat. z mlekiem 2% ( mleko), chleb pszenno-żytni( gluten) z masłem( mleko), szynka wp., ogórek świeży. |
OBIAD |
Rosołek z lanym ciastem/ jaja, mąka pszenna/ gluten// udziec z indyka marchew, pietruszka, seler, kapusta włoska, por, cebula, natka, sól/ Ryba Miruna panierowana pieczona/przyprawa do ryb, sok z cytryny, panierka: mąka pszenna / gluten/, jaja, mleko 2%/ mleko/ , bułka tarta pszenna/gluten/; olej kujawski/, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej / marchew, cebula, oliwa z oliwek, kminek/, kompot wieloowocowy. |
PODWIECZOREK |
Chleb pszenno-żytni( gluten) z masłem( mleko) szynka drobiowa, pomidor, herbata lipton z cytryną. |
NATURALNA WODA ŹRÓDLANA NA ŻYCZENIA
Do przygotowywania posiłków w naszej kuchni używana jest wyłącznie sól sodowo-potasowa Sante oraz przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, tymianek, papryka słodka, kminek, lubczyk.
Szczegółowy wykaz składników i alergenów dostępny u intendenta przedszkola.
Napoje zimne i ciepłe nie zawierają więcej niż 10g. cukru na 250ml.
Jadłospis może ulec drobnej zmianie.