Jadłospis
|
PONIEDZIAŁEK 17-11-2025 |
||
|
ŚNIADANIE |
Kakao nat. z mlekiem 2%, chleb pszenno-żytni( gluten) z masłem 82%( mleko), wędlina drobiowa, rzodkiewka. |
|
|
OBIAD |
Zupa grochu łuskanego z groszkiem ptysiowym/gluten/ /kiełbasa, groch łuskany / gluten/, śmietana 12%,/ mleko/ marchew, pietruszka, , seler natka, sól, ziele ang., liść laur., majeranek, pieprz / Ryż paraboliczny/ gluten / z koktajlem truskawkowym/ truskawki , jogurt nat. grecki, kefir( mleko), cukier/ kompot wieloowocowy, owoc. |
|
|
PODWIECZOREK |
Chleb pszenno-żytni( gluten) z masłem 82%( mleko) szynka wp. herbata z cytryną papryka żółta. |
|
|
WTOREK 18-11-2025 |
||
|
ŚNIADANIE
|
Kawa Inka (żyto, jęczmień( gluten) z mlekiem 2%,( mleko) chleb pszenno-żytni( gluten) z masłem 82%( mleko), wędlina pieczona, pomidor. |
|
|
OBIAD |
Zupa koperkowa z zacierką /koperek, udziec z indyka, makaron zacierka( gluten), śmietana 12%( mleko), marchew, pietruszka, seler, natka, sól/ Jajko gotowane w sosie chrzanowym / cebula, masło82%, chrzan tarty, śmietana/ mleko/, sól, pieprz/, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki z jabłkiem/ marchew, jabłko, sok z cytryny/. Kompot wieloowocowy. |
|
|
PODWIECZOREK |
Chleb pszenno-żytni( gluten) z masłem 82%( mleko) szynka wp. herbata z cytryną ogórek zielony. |
|
|
ŚRODA 19-11-2025 |
||
|
ŚNIADANIE |
Kakao nat. z mlekiem 2%,( mleko) weka pszenna/ pszenica/( gluten) pasta rybna/makrela w sosie pomidorowym, ser biały ( mleko)/, ogórek kiszony. |
|
|
OBIAD |
Żurek z ziemniakami / (pszenica, żyto), kiełbasa, ziemniaki, śmietana 12%,/ mleko/ marchew, pietruszka , seler, por, kapusta włoska, czosnek, liśc laurowy, ziele angielskie, majeranek, natka, sól/. Łazanki z mięsem i białą kapustą/ mięso wp. od szynki, makaron lubella/gluten/ ( pszenica, jaja), kapusta biała, olej, cebula, sól, pieprz/, kompot wieloowocowy, owoc. |
|
|
PODWIECZOREK |
Deser owocowy z mango ( jogurt naturalny( mleko)), chrupki kukurydziane o smaku bananowym( gluten), owoce. |
|
|
CZWARTEK 20-11-2025 |
||
|
ŚNIADANIE |
Kawa zbożowa (żyto, jęczmień( gluten) z mlekiem 2%,( mleko) ,chleb pszenno-żytni( gluten) z masłem 82%( mleko), szynka wp., papryka świeża. |
|
|
OBIAD |
Zupa pomidorowa z kaszą Kus kus/ koncentrat pomidorowy Pudliszki, udziec z indyka, kasza Kus Kus( gluten), śmietana 12%( mleko), marchew, pietruszka, seler, cebula, natka, sól/ Kopytka z masłem / mąka pszenna/ gluten/, jaja ,ziemniaki, masło 82%/ mleko//, owoc, kompot wieloowocowy. |
|
|
PODWIECZOREK |
Chleb pszenno-żytni(gluten) z masłem 82%( mleko) szynka wp, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną. |
|
|
PIĄTEK 21-11-2025 Dzień Ziemniaka |
||
|
ŚNIADANIE |
Kakao nat. z mlekiem 2%,,chałka drożdżowa( gluten) z masłem 82%( mleko), konfitura owocowa, owoc. |
|
|
OBIAD |
Zupa ziemniaczana /wywar warzywny w tym, seler, por, kapusta wł., natka, sól, ziemniaki, śmietana 12%/.( mleko). Dramstiki pieczone / podudzie z kurczaka, papryka słodka mielona, sól, pieprz/, ziemniaki pieczone, surówka warzywna / pomidor, ogórek świeży, sałata lodowa, śmietana 12%( mleko), sok z cytryny, sól, pieprz/ kompot wieloowocowy. |
|
|
PODWIECZOREK |
|
|
NATURALNA WODA ŹRÓDLANA NA ŻYCZENIA
Do przygotowywania posiłków w naszej kuchni używana jest wyłącznie sól sodowo-potasowa o obniżonej zawartości sodu, oraz przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, tymianek, papryka słodka, kminek, lubczyk.
*żółte pola druku oznaczają składniki które, mogą stanowić substancje powodujące alergię lub reakcje nietolerancji ( Na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169 z dnia 25 października 2011r.).
Szczegółowy wykaz składników i alergenów dostępny u intendenta przedszkola.
Napoje zimne i ciepłe nie zawierają więcej niż 10g. cukru na 250ml.
Jadłospis może ulec drobnej zmianie.




